Utile

Invelitoarea reprezinta stratul care acopera fetele exterioare ale unei structuri sau ale unui imobil, asigurand protectia elementelor constitutive de actiunea vremii. Formele foarte diferite ale invelitorilor, de la case simple pana la hale, stadioane sau lacase de cult sunt realizate pentru a putea asigura protectia impotriva vantului, ploilor, caldurii sau frigului.

Criteriile de selectie ale unui acoperis depind de rolul destinat structurii careia ii asigura protectie, de spatiul geografic, de designul arhitectural local, de bugetul alocat. Elementele urmarite in actiunea de realizare a proiectului unui acoperis sunt durabilitatea, aspectul, materialele si constructia. In multe regiuni metalul a fost si a ramas materialul preponderent intalnit pentru invelitori de stucturi si case. Durabilitatea acoperisului este foarte importanta, deoarece este o sectiune a cladirii care sufera greu modificari si renovari, in aceeasi masura, in cazul in care prezinta defecte poate prezenta rezultate devastatoare. Un imobil construit sau restaurat necesita o atentie desavarsita si respectarea cu strictete a etapelor de constructie.

Pentru ca investitiile in imobil sa fie eficiente pe termen lung ar trebui sa se inceapa chiar de la “cap”, mai exact cu ceea ce priveste materialele pentru acoperis. Un acoperis este intr-adevar o investitie pe termen lung si, de aceea, trebuie puse in balans foarte bine solutiile, inainte de a achizitiona materialul potrivit, caci in functie de aceasta alegere va depinde confortul in locuinta respectiva. Cele mai apreciate acoperisuri sunt cele metalice, atat din punctul de vedere al calitatii ireprosabile si a rezistentei indelungate in timp, cat si datorita aspectului placut pe care il ofera oricarui imobil, fie el civil sau industrial.

Invelitorile metalice au un aspect estetic deosebit disponibil in multe variante coloristice; rezistenta mare la coroziune, respectiv durata lunga de viata; se folosesc atat pentru constructiile noi, cat si pentru cladiri aflate in renovare; sunt produse de calitate superioara; au o greutate mult mai redusa in comparatie cu alte tipuri de invelitori (aproximativ 5 kg/m²); se monteaza usor si rapid; spre deosebire de alte solutii de acoperis, necesita cheltuieli minime de intretinere; nu dezvolta muschi si licheni pe suprafata acestora; nu se sparg si nu crapa.

Componenta unei invelitori metalice, pe linga solutiile tip: tigla metalica clasica sau cu granule minerale, tabla faltuita sau prefaltuita, tabla cutata trapezoidala sau sinus, panouri sandwich, tabla cu profil inalt, profile galvanizate, casete de fatada sau structurale, este completata de o serie de accesorii si elemente de tinichigerie, sisteme de siguranta, ferestre de mansarda si luminatoare, scari de pod, porti de garaj. De asemenea sistemul de jgheaburi si burlane utilizat la drenajul apelor pluviale este esential pentru fiecare constructie.

0742 851 719 0724 615 616 0269 253 200
 
Copyright © 2013 - Lindstadt SRL. Toate drepturile rezervate.